Per aspera ad astra
Header

Jiddu Krishnamurti – portret astrologic

February 7th, 2014 | Posted by astrom in Portret astrologic

Jiddu KrishnamurtiJiddu Krishnamurti. Din 1929 pana la moartea sa in 1986 a calatorit in toata lumea si a vorbit in mod spontan in fata a mii de oameni. A avut dialoguri cu liderii religiosi ai vremii, oameni de stiinta, profesori, scriitori, psihologi, experti in computere si oameni din diferite domenii a caror preocupare implicau explorarea omului si intrebarile legate de rostul si sensul vietii in care traim. 

Krishnamurti a denuntat orice adeziune la vreo secta, organizatie sau religie. El spunea ca omul trebuie sa se elibereze singur de toate fricile sale, conditionari si dogme, prin propria experienta si numai aceasta poate aduce ordine in propria constiinta. O lume aflata in permanent conflict nu poate fi trasformata intr-o viata mai buna, in dragoste si compasiune de nici un politician al acestei lumi, de nici o strategie economica sau sociala, ci doar printr-un proces de trasformare individuala a fiecarui om, prin propria sa observatie.

Iata cateva dintre temele sale preferate:

“Cum să te cunoști pe tine însuți ? Tu ai  o structura foarte complexa, o mișcare foarte complexa, cum sa te cunosti pe tine in asa fel incat sa nu te amagesti singur ?

Te poti cunoaste in relatie cu ceilalti. Din relația ta cu ceilati te poti retrage, pentru ca nu doresti sa fii lovit,  și în relația ta  poti descoperi că  esti  gelos, dependent, atașat și cu adevarat destul de impietrit. Astfel încât relația acționează ca o oglindă în care te cunosti pe tine insuti. Același lucru se intampla in afara, exteriorul este propria ta reflectare de sine, pentru că societatea, guvernele, toate aceste lucruri, sunt create de om, fundamental la fel cu tine insuti.”

Relatiile umane sunt lucrul cel mai important din viata; daca nu esti în relatii bune cu o singura persoana, nu poti fi nici cu celelalte, îti închipui ca nu poti avea relatii bune decât cu persoana cutare sau cutare, dar aceste relatii nu trec dincolo de nivelul declaratiilor verbale si sunt, prin urmare, iluzorii. Dar daca la un moment dat întelegi ca relatiile dintre doi oameni sunt identice cu relatiile între toti oamenii, atunci izolarea, singuratatea, capata o cu totul alta semnificatie.

Doar in relatie procesul a ceea ce sunt se dezvaluie, nu-i asa? Relatia este o oglinda in care ma vad pe mine asa cum sunt; dar cum la majoritatea dintre noi nu ne place ceea ce suntem, incepem sa disciplinam ceea ce percepem in oglinda relatiei, fie pozitiv, fie negativ.” (Sursa 1)

„Care este esenţa învăţăturii mele ? Nu este, drept urmare, mai mult decât evident, că ceea ce sunt, în relaţie cu o altă persoană, creează de fapt societatea şi, astfel, fără a mă transforma eu însumi, radical, nu pot exista transformări ale funcţiilor esenţiale ale societăţii ? Când suntem în căutarea unui sistem care să transforme societatea, nu facem decât să evităm implicaţiile problemei în sine, fiindcă un sistem nu poate transforma un om; omul transformă, întotdeauna, sistemul, aşa cum şi demonstrează istoria. Dar asta se produce numai atunci când eu însumi, în relaţia mea cu tine, înţeleg că sunt cauza haosului, a suferinţei, a distrugerii, a fricii, a brutalităţii. Să mă înţeleg pe mine însumi nu este o problemă de timp; mă pot înţelege pe mine însumi chiar în acest moment.” (Sursa 2)

 

Jiddu Krishnamurti s-a nascut la data de 12.05.1895 in Madanapalle, India.

Krishnamurti are Soarele in Taur si in casa 4, Luna in Sagetator si in casa 11, Ascendentul in Varsator, planeta Saturn – stapana temei – in Scorpion si in casa 10, Nodul Sud in Fecioara si Nodul Nord in Pesti.

harta Krishnamurti

Toate acestea denota pragmatism, tenacitate, realism, stabilitate, dragoste de natura si de frumos din partea zodiei Taur, stil direct si cutezator, dragoste de intelepciune si spiritualitate, simt moral dezvoltat din partea zodiei Sagetator, dragoste de libertate, stil revolutionar si nonconformist, fraternitate din partea zodiei Varsator, spirit critic, analitic. exact si rational din partea zodiei Fecioara.

Pe scurt: Krishnamurti este un Pragmatic cu suflet de Filozof si cu masca de Revolutionar.

Krishnamurti(Pragmatic/Filozof/Spiritualist)a incercat intodeauna sa imbine si sa armonizeze cunoastrea spirituala cu cea stiintifica. Sunt celebre dialogurile purtate cu fizicianul David Bohm sau cu biologul Sheldrake.

Majoritatea planetelor sunt situate in emisfera inferioara si acest lucru arata ca Krishnamurti a fost la modul profund, un introvertit, indrepatat preponderent spre starile lui interioare, chiar daca viata lui a avut o componenta sociala foarte importanta. Soarele si Mercur in casa 4 vin sa sublinieze inca odata aceasta idee.

Majoritatea planetelor sunt situate in emisfera vestica, si acest lucru arata ca Krishnamurti era preponderent inclinat catre ceilalti….spre ajutorarea celorlalti. Ascendentul in Varsator pune in evidenta inca odata acest lucru.

Stapana temei, planeta Saturn, situata in casa 10 arata ca o tema foarte importana in viata lui este elevarea si vizibilitatea in plan social. Are misinea de a eleva social in asa fel incat prin activitatile si munca pe care o face sa fie in masura sa ii ajute pe ceilalti, in special la nivel spiritual.

Ascendentul in Varsator in conjuntie cu Lilith face din Krishnamurti, in mod evident, un revolutionar si un rebel, un om predestinat sa rastoarne conventiile si automatismele sociale si de gandire si traditiile sau dogmele religioase. Casa 12 ocupata de zodia Capricorn vine sa intareasca cele spuse si arata pozitia sa fata de tot ce inseamna conventie si autoritate. Spiritul rebel si nonconformist manifestat in special in plan social este subliniat si de Uranus situata in casa 10.

Cinci de “1” in numerograma ii confera acestuia o putere psihica si de materializare deosebita.

Careul in T format de Ascendent+Lilith cu opozitia dintre Saturn+Uranus  cu Soare+Mercur face ca personalitatea lui sa sa fie perceputa uneori ca fiind aspra sau abrupta, mai ales in siuatiile in care spune lucrurilor pe nume, fara ocolisuri.

Aspectele facute de Luna, Pluto, Venus si Neptun pe axa Gemeni – Sagetator  fac din Krishnamurti o persoana cu emotii profunde si rascolitoare mistiuta de dorinta continua de a intelege Creatia si Divinitatea. Luna in casa 11 in Sagetator denota popularitate si aplecare catre proiecte legate de spiritualitate si bine public.

Jupiter in conjunctie cu Marte in Rac si in casa 6 in relatie armonioasa(sextil/trigon) cu Soare+Mercur pe de o parte si Saturn+Uranus pe de alta parte ii dau lui Krishnamurti o forta deosbita, tenacitate, energie, inspiratie in tot ceea ce face.

Misiunea lui Krishnamurti a fost de a-si dezvolta talentele si resursele legate de spiritualitate (Nodul Nord in Pesti si in casa 2) si de a impartasi(stapaniri casele: 2 – 611). Misiune indeplinita.

Astrolog Gelu Teodor Susanu

 

 

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati aboneaza-te aici: Grup discutii/Newsletter

 

www.ereiki.ro – www.etaichi.ro – www.munayki.ro – www.johrei.ro – www.astrom.ro –www.kundaliniyoga.ro  – www.acumsiaici.ro
Share Button

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.