Per aspera ad astra
Header

Osho – portret astrologic

January 12th, 2014 | Posted by astrom in Portret astrologic

 OshoOsho este unul dintre cei mai cunoscuţi şi controversaţi învăţători spirituali. Viaţa şi învăţăturile lui au influenţat milioane de oameni, de toate vârstele. A fost considerat de către ziarul londonez „Sunday Time“ drept unul dintre „cei o mie de creatori ai secolului 20“; iar de către ziarul indian „Sunday Mid-Day“, drept unul dintre cei zece oameni – alături de Ghandi şi Buddha – care au schimbat destinul Indiei. 

Despre activitatea sa, Osho spunea că ajută la crearea unui nou tip de fiinţe umane. Obişnuia să caracterizeze acest nou tip uman, drept „Zorba-Buddha“ capabil, pe de o parte, să se bucure de plăcerile lumeşti precum Zorba Grecul şi, pe de altă parte, să trăiască în calmul şi liniştea caracteristică lui Buddha.

Unicitatea lui Osho constă în faptul că nu încearcă să ofere soluţii sau dogme, ci instrumente pe care oamenii să le folosească în viaţa de fiecare zi, pentru a se realiza: „Răspunsul este în voi. Eu doar vă ajut să conştientizaţi potenţialul de care dispuneţi.“

La vârsta de douăzeci şi unu de ani, pe data de 21 martie 1953, a atins starea de iluminare. După acest eveniment extraordinar el se autodefinea, astfel: „Eu nu mai doresc şi nu mai caut nimic. Existenţa şi-a deschis porţile pentru mine. Nu mai pot spune că aparţin existenţei pentru că acum sunt, de fapt, părticică din ea. Când o floare înfloreşte, eu înfloresc odată cu ea. Când Soarele răsare, eu răsar odată cu el. Ego-ul, care face ca oamenii să se simtă individualităţi separate, nu mai există. Trupul meu este o părticică din natură, fiinţa mea este o parte din întreg, Eu nu mai sunt o entitate separată.”

Referitor la Astrologie Osho a spus:

“Momentele din viitor determină momentele din prezent. Acest moment prezent nu ar putea exista dacă nu ar exista momente viitoare. Momentul prezent poate apărea fiind susţinut de momentele viitoare. Mâinile noastre se odihnesc pe umerii viitorului. Picioarele noastre stau pe umerii trecutului. Dacă umerii viitorului – pe care se odihnesc braţele mele întinse alunecă – voi cădea de asemenea.

Odată ce o fiinţă se găseşte în unitate cu această legătură interioară a trecutului şi viitorului ea este capabilă să înţeleagă astrologia. Atunci astrologia devine religie, atunci astrologia devine spiritualitate. Astfel, devenind legată de neesenţial, astrologia devine doar un subiect pentru pseudoghicitorii de pe marginea drumului şi acest lucru nu are nici o valoare. Chiar şi cea mai înaltă ştiinţă este doar praf în mâinile celor ignoranţi. Valoarea sa este determinată de folosul pe care noi suntem capabili să-l dăm cunoaşterii. Astfel, eu încerc să te împing prin multe uşi către un singur obiectiv, astfel încât să poţi înţelege că totul este îmbinat, organic. Când eu respir, întregul meu corp este afectat. La fel, când Soarele respiră, Pământul este afectat.”

 

Osho – Rajneesh Bhagawan Shree – s-a nascut la 11 decembrie 1931 in Bhopal, India.

Osho are Soarele in Sagetator si in casa 7, Luna in  Capricorn si in Casa 8,  Ascendentul in Gemeni, dominanta temei, planeta Mercur in Capricorn si in casa 8 si Nodul Nord in Berbec si in casa 11.

harta Osho

Acestea denota dragoste de spiritualitate, jovialitate, stil direct, optimism, moralitate, idealism, aspiratie din partea zodiei Sagetator,  tenacitate, forta de munca, insusiri de lider, intelepciune, concentrare, rezistenta din partea zodiei Capricorn, minte sclipitoare, curiozitate, spirit jucaus, putere de adaptare, mobilitate din partea zodiei Gemeni.

Sintetizand, Osho este un Filozof/Hoinar cu suflet de Conducator si cu masca de Invatator.

Majoritatea planetelor situate in emisfera vestica subliniaza aplecarea catre ceilalti. Emisfera superioara preponderent ocupata arata ca Osho a fost o persoana extravertita cu multe iesiri la rampa.

Dominanta temei, planeta Mercur, situata in casa 8 arata ca o tema foarte importanta din viata lui Osho este studiul ezoterismului. Nu mai putin de 5 planete situate in casa 8 vin sa sprijine aceasta afirmatie.

Aceasta aglomeratie de planete din Capricorn si in casa 8 ii confera lui Osho carisma si forta in tot cea ce face.  Osho  realizeaza si materializeaza cu usurinta orice proiect pe care si-l propune.

Marte in exaltare si Saturn in domiciliu in Capricorn ii confera o extraordinara energie si forta de munca. Puterea mentala  – Mercur si capacitatea creativa/imaginativa – Venus/Luna sunt sprijinite viguros de tandemul Marte+Saturn. Mercur in Capricorn denota o minte profunda, ordonata si intelepciune. Nu intamplator Osho a scris aproximativ 650 de volume traduse in peste 34 de limbi.

Venus in conjunctie cu Vega in Capricorn ii confera acestuia renume, bogatie si succes.

Viata lui interioara si apropierea de Divinitate sunt marcate in mod fericit de Neptun bine aspectat situat in casa 4.

Soarele in casa 7 ii confera autoritate in relatie cu ceilalti si stralucire in comunicare prin receptia mutuala cu Jupiter din casa 3.

Spiritul rebel, nonconformist(chiar si in plan sexual) si setea de creatie si exprimare sunt sunt puse in evidenta de faptul ca Lilith si Uranus sunt situate impreuna cu Nodul Nord in Berbec – pe de o parte – si de tensuinile existente intre Lilith, Uranus si Nodul Nord in careu in T cu opozitia facuta de Pluto cu planetele din Capricorn – pe de alta parte. Puterea de creatie cu care vine Osho in aceasta existenta este pusa in evidenta de Nodul Sud pozitionat in casa 5.

Analiza numerologica vine sa intareasca observatiile astrologice. Calitatile de lider si carisma de necontestat sunt subliniate de numarul 1 ca numar de destin. Forta de persuasiune si puterea extraordinara de materializare sunt intarite de faptul ca in matrita infoenergetica contine exact 8 de 1.

Misiunea lui Osho a fost  de a prelua initiativa, de a fi promotor al reformelor spirituale, sociale, culturale, de a se dedica activitatilor de binefacere si umaniste, de ai lumina pe ceilalti si de a darui din cunoasterea sa. Misiune indeplinita.

Astrolog Gelu Teodor Susanu

 

 

In introducere s-au folosit texte de aici: Sursa1, Sursa2

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati aboneaza-te aici: Grup discutii/Newsletter

 

www.ereiki.ro – www.etaichi.ro – www.munayki.ro – www.johrei.ro – www.astrom.ro –www.kundaliniyoga.ro  – www.acumsiaici.ro
Share Button

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.