Per aspera ad astra
Header

Omraam Mikhael Aivanhov – portret astrologic

January 4th, 2014 | Posted by astrom in Portret astrologic

aivanhovOmraam Mikhael Aivanhov: Maestru spiritual de origine bulgara. A trait primul extaz mistic la 16 ani. S-a stabilit in Franta in 1937, pentru a difuza invataturile Fratiei Albe Universale. Invataturile sale sunt eminamente orale. In paralel cu conferintele, a calatorit mult in Orient.  Exista foarte multe carti editate dupa conferintele pe care le-a sustinut. Una dintre ele este legata in mod direct de astrologie:  “Zodiacul cheie a omului si a universului”


Iata un scurt  citat din aceasta carte: “Ştiinţa iniţiatică ne învaţă că noi trăim într-un ocean fluidic pe care îl numeşte lumină astrală. Acest fluid este atât de sensibil încât totul se înscrie în el: cea mai nesemnificativă dintre acţiunile noastre, cea mai mică emoţie, cel mai mic gând. După tradiţia ezoterică,această lumină astrală este o materie de o extremă subtilitate pe care o degajă toate creaturile, oamenii, animalele, plantele, pietrele şi chiar stelele. Acest fluid a fost denumit de Hermes Trimegistul “Telesma” şi a spus despre el: “Soarele este tatăl său, luna este mama sa, vântul l-a transportat în pântecul său şi pământul este doica sa.” Evident, nu trebuie să înţelegem soarele (focul), luna (apa), vântul (aerul) şi pământul numai ca cele patru elemente materiale pe care le cunoaştem, ci trebuie să le luăm ca principii cosmice fundamentale din care se constituită materia.”

Omraam Mikhael Aivanhov: nascut la 1 februarie 1900 la ora 00:25 in Sofia, Bulgaria.

Aivanhov are Soarele in Varsator si in casa 4, Luna in Varsator si in casa 4, Ascendentul in Scorpion, stapana temei planeta Marte in Varsator si in casa 4 si Nodul nord in Sagetator si in casa 2.

harta Aivanhov1

Toate acestea denota altruism, umanism, originalitate, nonconformism, vizionarism, independenta si spirit revolutionar din partea zodiei Varsator, profunzime, seriozitate, forta de regenerare, spirit critic, cautator al adevarului din spatele adevarului, sexualitate din partea zodiei Scorpion, dragoste de spiritualitate, aspiratie, optimism, moralitate din partea zodiei Sagetator.

Pe scurt, Aivanhov este,  un Revolutionar cu suflet Altruist/Umanist si cu masca de Cautator/Detectiv.

Faptul ca planeta Marte, stapana temei, este in casa 4 impreuna cu Soarele, Luna si Mercur arata ca privirea spre interior si devoltarea interioara au fost teme importante in evolutia lui Aivanhov. Majoritatea planetelor sunt in emisfera inferioara si acest lucru arata ca Aivanhov a fost la modul profund un introvertit chiar daca a avut nenumarate iesiri in public.

Majoritatea planetelor sunt situate in emisfera vestica si acest lucru vine sa  ii sublinieze inca odata atruismul si aplecarea catre ceilalti.

Mercur in Varsator accentueza modul nonconformist si vizionar de gandire. Mercur impreuna cu Marte, Soare si Luna arata ca gandirea. emotiile, personaliatea, energia si vointa merg impreuna si se completeaza reciproc.

Saturn in Capricorn adauga seriozitate, tenacitate si o imensa forta de munca.

Venus in Pesti si in casa 5 ii confera carisma, sensibilitate, compasiunea si dragostea de oameni. Tensiunile la care este supusa planeta Venus ii confera creativitate si dorinta de autodepasire.

Aivanhov a avut misiunea de a transcende concretul si de a-si dezvolta tot ceea ce tine de talente spirituale si spiritualitate si de a impartasi. Misiune indeplinita.

Astrolog Gelu Teodor Susanu

 

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati aboneaza-te aici: Grup discutii/Newsletter

 

www.ereiki.ro – www.etaichi.ro – www.munayki.ro – www.johrei.ro – www.astrom.ro –www.kundaliniyoga.ro  – www.acumsiaici.ro

 

Share Button

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.